Új autó vásárlását fontolgatja?

Visszavesszük elhasználódott járművét (ELV)

Amikor eljön a búcsú ideje

Egyszer minden jónak vége szakad. Nincs kétségünk afelől, hogy autóját hosszú éveken keresztül öröm lesz vezetnie, de mind tudjuk, egy nap eljön majd a búcsú ideje is.
A Chevrolet amellett, hogy mindig eleget tesz jogi kötelezettségeinek, az újrahasznosítást is rendkívül fontosnak tartja. Elhasználódott járművét ingyen* visszavesszük, és akár 85%-át újrahasznosítjuk. A visszavétel a Daewoo-modellekre is vonatkozik.

Mit mond a jog?

Minden gyártó köteles az elhasználódott járművek visszavételére vonatkozó irányelvet betartani. 2007-től kezdve a kötelezettség vonatkozik minden járműre, a regisztrációs dátumtól függetlenül. Keresse fel az Önhöz legközelebb eső Chevrolet-márkakereskedőt!

Hogyan működik ez a Chevrolet-nél:

Átadás

A jármű utolsó tulajdonosa elviszi az autót a legközelebbi Chevrolet-márkakereskedésbe, ami visszavétellel foglalkozik. Ott leellenőrzik, és Bontási Igazolást (CoD) adnak ki hozzá, ami a nyilvántartásból való törléshez szükséges.

Előkezelés és megtisztítás

Először kiveszik az akkumulátort, és hatástalanítják a légzsákokat. Majd eltávolítják az összes folyadékot (pl. fékolaj, légkondicionáló-folyadék, motor- és sebességváltó olaj) az autóból.

Szétszerelés

Az autót ezután szétszerelik, az alkatrészek vagy eladásra kerülnek ismét, mint használt alkatrészek, vagy az újragyártott alkatrészek alapjául szolgálnak. Minden egyéb alkatrészt újrahasznosítanak, hogyha az gazdaságosan megoldható.

Tárolás

A veszélyes anyagokat összegyűjtik, majd erre szakosodott központokba szállítják őket újrafelhasználás vagy biztonságos hasznosítás céljából.

Zúzógép

Az előkezelt nagy járműdarabok zúzógépbe kerülnek, ami részekre osztja azokat a további újrafelhasználás és helyreállítás szerint.

Zúzógép utáni technológia (PST)

A szétválasztott anyagokat ezután különböző technológiákkal (mágnes, örvényáram, flotáció) dolgozzák fel, ami eltávolítja belőlük a másodlagos nyersanyagnak alkalmas töredékeket.

Újrafelhasználás/Hasznosítás/Szemétlerakó

A zúzógépből és a PST-üzemekből érkező anyagtöredékek újrahasznosíthatóak (pl. a kohókban a szén helyettesítésére, szennyvíztisztító üzemek víztelenítő berendezéseiben), vagy a cementiparban hasznosíthatóak. Ez az eljárás 85%-ban lehetővé teszi a jármű hasznosítását, minimalizálva ezzel a hulladékot a szemétlerakókban.

Újrafeldolgozás-orientált tervezési

A Chevrolet termékfelelősségének egyik fontos eleme az újrafeldolgozás-orientált tervezési stratégia.